Studentförbundet i världen

Studentförbundet har en lång tradition av internationellt samarbete. Genom samarbetet kan vi erbjuda medlemmarna seminarier och kurser i regi av och i samarbete med internationella organisationer. Vi är bland annat medgrundare till Center Right European Association of Students (CREAS) och Nordens Konservativa Studentunion (NKSU).

Den internationella kommittén leds av den internationelle sekreteraren, Wictor Wallenius.

 

Fria Moderata Studentförbundet är medlem i följande organisationer:

Center Right European Association of Students (CREAS)

Ordförande för CREAS är för närvarande Arvid Bertilsson.

Läs mer på CREAS hemsida.

 

Nordens Konservativa Studentunion (NKSU)

Nordens Konservativa Studentunion är ett samarbetsorgan för borgerliga studentförbund från de nordiska och de baltiska länderna. NKSU har funnits sedan 1959 och fungerar som ett forum för idépolitiskt utbyte mellan de deltagande organisationerna.

Verksamheten i NKSU består av att i samarbete med medlemsorganisationerna ordna seminarier för att stärka det politiska utbytet mellan länderna.

NKSU leds av en styrelse som består av en representant från varje medlemsorganisation. Den dagliga verksamheten sköts av en generalsekreterare som utses av årsmötet efter förslag från FMSF. För närvarande är Teodor Johansson generalsekreterare för NKSU.

Läs mer på NKSUs hemsida.

 

International Young Democrat Union (IYDU)

International Young Democrat Union är en världsomspännande samarbetsorganisation för borgerliga student- och ungdomsförbund. IYDU, som grundades 1991, har i dag medlemmar från drygt 60 länder. Målsättningen för IYDU är att sprida idéer om demokrati, frihet och marknadsekonomi. Varje år arrangeras ett större evenemang – Freedom Forum.

IYDU leds av en executive board. Organisationen har den förra brittiska premiärministern Margaret Thatcher som beskyddarinna.

Läs mer på IYDUs hemsida.

 

European Students for Liberty (ESFL)

European Students For Liberty är en studentorganisation som främjar frihetliga idéer bland studenter i Europa. Genom sitt nätverk erbjuder ESFL seminarier, utbildningar och konferenser för att sprida kunskap om individuell frihet, marknadsekonomi och mänskliga rättigheter. Som en del av det globala nätverket Students For Liberty stödjer ESFL lokala studentgrupper att arrangera egna evenemang och kampanjer. Organisationen leds av en europeisk styrelse som består av studentledare från olika länder, vilket ger verksamheten en stark europeisk förankring.

Läs mer på ESFLs hemsida.

 

Internationella kommittén

Wictor Wallenius
Internationell sekreterare [email protected]
Filippa Althoff
Medlem i internationella kommittén [email protected]
Malte Wilhelmsson
Medlem i internationella kommittén [email protected]
Teodor Johansson
Medlem i internationella kommittén [email protected]

Vill du veta mer om vårt internationella arbete?

Kontakta vår internationelle sekreterare Wictor Wallenius.

fmsf logga