Night of the living dead corporations

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Bloggen

Att saker som borde ha varit döda är vid liv är sällan något gott för samhället. I filmer från det stora landet i väst beskrivs Zombies ofta som obehagliga levande döda, ständigt på jakt efter nya hjärnor att kalasa på. Mindre känt är kanske Zombieföretagen, stelnade organisationer som borde ha dött, men som inte har gjort det för att alla närvarande tycker att det vore så jobbigt ifall de gjorde det.

Zombies är otäcka, i alla former
Zombies är otäcka, i alla former

Om detta skriver professor Jerker Holm utmärkt om. Som vi flera gånger har påpekat på denna bloggen så ingår det det faktiskt förstörelse i den kreativa förstörelsen. Det är smärtsamt att se gamla, anrika företag gå i konkurrs, men på lång sikt är resultatet av att de inte gör det. Ineffektiva företag som inte innoverar eller skapar ett mervärde till sina kunder innebär ett otroligt slöseri på både mänsklig kunskap och endliga naturresurser. För alls välfärd måste staten och bankerna fortsätta att vara djävulens advokater och hålla hårt i krediterna, så att endast de företag som verkligen är lämpad för överlevnad gör det.

För övrigt tipsar vi, precis som hela bloggosfären, om Maciej Zarembas senaste briljanta artikel, liksom hans tidigare i serien. Intregration är ett svårt ämne, men oavsett vad man tycker är god inforamtion om verkligheten nödvändigt och det finns få journalister som går så till botten med saker som herr Zaremba.