You are currently viewing Stockholm: Manifestation för Ukraina 3/3

Stockholm: Manifestation för Ukraina 3/3

ukrina2

När: Måndag 3 mars kl 12.00

Var: Norrmalmstorg, Stockholm

Länk till facebookeventet

Det är viktigare än någonsin att vi står upp för ett fritt och demokratiskt Ukraina! Speciellt med tanke på dagens händelse då rysk militär gått in i Ukraina!

Kom till Norrmalmstorg och visa att Du bryr Dig!

Med 1990-talets måndagsrörelse som inspirationskälla arrangerar Fria Moderata Studentförbundet en manifestation till stöd för en fredlig och demokratisk utveckling i Ukraina.

Protesterna på Självständighetstorget pågår fortfarande. Även om regimen är tillsynes avsatt, nyval utlyst och skjutandet upphört är problemen inte lösta. Ukraina har stora problem med korruption, statskorporativism samtidigt som Ryssland har stort inflytande över inrikespolitiken.

Talare och program

~ 12.00: välkomstord, Alice Hallman, FMSF

~ 12.00: Moderata riksdagsledamoten Marietta de Pourbaix-Lundin var i Kiev förra veckan på uppdrag av Europarådet för att bland annat träffa dåvarande president Janukovytj men valde att istället besöka demonstranterna. Hon kommer att kort berätta om sina upplevelser på Självständighetstorget där hon blev beskjuten, hennes arbete med Ukraina och i Europarådet samt hennes syn på Ukrainas framtid.

~ 12.10: Europaparlamentariker Christofer Fjellner(M) sitter i handelsutskottet och har länge utmärkt sig som en av våra främste frihetskämpar i Europaparlamentet. Han kommenterade senast 26/2 Ukraina i SVT Forum: »Vi måste tala med en och samma röst«. Christofer kommer dela med sig av sin syn på den senaste tidens händelser men även framtidens Ukraina.

~ 12.20: europaparlamentariker Anna-Maria Corazza Bildt brinner för ett bättre Europa. Ett Europa där fred, frihet och företagande frodas. Med ett stort engagemang i Ukraina och kunskaper kommer hon att dela med sig av din vision för framtiden för både Ukraina och EU.

~ 12.30: FMSFs Ukrainaansvarige och tidigare utsände Fredrik Norberg kommer att dela med sig av sin bild av landet, kampen och framtiden.

12.40: avslutningsord, Hugo Selling, FMSF

Namninsamlingen

~ FMSF har samlat in 1000 namnunderskrifter från studenter och andra oroade som vill uttrycka sitt stöd för en demokratisk utveckling mot ett friare samhälle i Ukraina. Denna lista kommer lämnas över till den Ukrainska ambassaden på måndag förmiddag.

Vi möts klockan tolv på måndag för att stödja friheten!

Kontakt
Organisationssekreterare Hugo Selling, 072 371 20 59
Alice R Hallman 076 169 84 05