Göteborg: Öl och diskussion med FMSG 3/10

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Kalendarium

När: Onsdag 3 oktober kl. 19.00

Var: Scott’s

”När andra byggde skyddsmurar kämpade vi för bättre frihandelsavtal. När vissa länder försökte minska användandet av främmande språk åkte svenskarna ut i världen och lät sig inspireras. ” ”Vi behöver bygga en ekonomisk hållbarhet, där alla har både en skyldighet och en möjlighet att utbilda sig och arbeta. Där vi är än öppnare mot omvärlden, och kan stå stadigt i världsekonomins krängningar.” ”Att bygga ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart samhälle är vår utmaning. Det är vår uppgift nationellt och globalt. Och den uppgiften klarar vi bara tillsammans!
* * * Vad det innebär, i grunden, är att ta den frihet vi har idag och göra den hållbar. Bara genom att skapa en hållbar frihet kan den gå i arv till våra barn, och till deras barn. Och där har vi alla ett personligt ansvar. Inte bara ett ansvar mot varandra, vilket vi har, utan mot oss själva.” Vem är det då som sagt dessa ord som betonar liberala samt konservativa värderingar? Gissade du på Göran Hägglund, socialminister och partiledare för Kristdemokraterna, Jan Björklund,  utbildningsminister och partiledare för Folkpartiet Liberalerna eller kanske Statsminister Fredrik Reinfeldt partiledare för Moderata Samlingspartiet? Då har du för att citera Bengt Frithiofsson: Fel, Fel, Fel! Det är ingen mindre än Stefan Löfven, oppositionsledare och partiledare för Socialdemokraterna som yttrat dessa ord i sitt sommartal. (Källa: http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Stefan-Lofvens-sommartal/)
Det öppnar för frågan; Är du mer höger än Stefan Löfven? För att du ska kunna svara på den här frågan vill vi i Fria Moderata Studentförbundet Göteborg (FMSG) annordna en pubkväll där vi behandlar denna fråga och många mer. Så klart är alla som känner sig manad att diskutera, filosofera eller bara socialisera välkommna!. Om du känner för att diskutera saken djupare  eller bara ta det lugnt efter en lång dag och träffa lite nytt folk så gör du rätt i att komma och ta en öl, vin eller varför inte whisky med oss! Varmt välkomna!
Plats: John Scott’s När: 3/10 Tid: 19:00
Vid frågor kontakta: Fria Moderata Studentförbundet Göteborg (FMSG) Andreas Fock – 0733306917

Facebookeventet