You are currently viewing Visby: Försvarspolitiskt seminarium 3/7

Visby: Försvarspolitiskt seminarium 3/7

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Kalendarium

Var: Försvarspolitisk Arena, St:Hansgatan 11
När: 16:45-17:30
Facebookeventet
Länk till officiella Almedalsprogrammet

Tillsammans med tankesmedjan Frivärld arrangerar Fria Moderata Studentförbundet ett försvars- och säkerhetspolitiskt seminarium under Almedalsveckan i Visby, med fokus på den rådande situationen i Östersjöregionen.

I och med krisen i Ukraina är säkerhetssituationen kring Östersjön åter högaktuell. Svensk försvars- och särkerhetspolitik har blivit ett ämne som diskuteras långt bortom de svenska försvarspolitikernas sammanträden. I våras beskrev Estlands president Toomas Hendrik Ilves Sverige som ett »säkerhetshål« i regionen. Och nyligen hävdade Edward Lucas, senior editor vid The Economist, att Sveriges säkerhetspolitik är »katastrofalt oansvarig«. På vilket sätt påverkar Sveriges försvarspolitik säkerhetssituationen i Östersjöregionen? Och hur kan det säkerhetsvakuum som många menar har uppstått täppas till? Det är några av de frågeställningar som kommer att diskuteras vid seminariet.

Medverkar gör tidigare rektorn för Försvarshögskolan Generalmajor Karlis Neretnieks och chefen för tankesmedjan Frivärld Stefan Olsson.

Därefter följer en debatt om svenskt Natomedlemskap mellan Liberala Ungdomsförbundets ordförande Linda Nordlund och Ung Vänsters ordförande Stefan Lindborg, modererad av biträdande chefen för tankesmedjan Frivärld Katarina Tracz.

Vid frågor kontakta:

Hugo Selling, organisationssekreterare för Fria Moderata Studentförbundet, tel. 072-371 20 59
Katarina Tracz, biträdande chef för tankesmedjan Frivärld, tel. 070-892 21 88

 

Frivärld Almedalen