You are currently viewing FMSF lanserar Kriminalvårdens bonuskort

FMSF lanserar Kriminalvårdens bonuskort

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Press

Pressmeddelande
Stockholm, 2020-10-20

FMSF lanserar Kriminalvårdens bonuskort

Idag, 20 oktober, lanserar Fria moderata studentförbundet ett bonuskort för kriminalvården. Kortet har skickats till justitieminister Morgan Johansson för att marknadsföra Sveriges slappa kriminalpolitik. Kortet är personligt, men kan knytas till flera identiteter.

I Sverige ges ungdomsrabatt till brottslingar upp till 21 års ålder. Inte bara är det orimligt att vuxna människor kommer ges en ungdomsreduktion på sitt straff, det är också en björntjänst mot unga i närheten till kriminella nätverk som blir mer utsatta.

– Det är välkänt att gängkriminella använder barn och ungdomar till att begå grova brott för att komma undan straff. Med en straffmyndighetsålder på 15 år och ungdomsrabatter upp till 21 års ålder har gängkriminella starka incitament att utöva påtryckning mot och rekrytera barn och unga till sina gäng. Sänkt straffmyndighetsålder och slopade ungdomsrabatter för vuxna är nödvändiga åtgärder, säger John Norell, förbundsordförande Fria moderata studentförbundet.

– När det gäller personer som uppenbarligen inte är intresserade av rehabilitering utan återgår till kriminalitet efter frigivning så är strängare straff viktigt för att förebygga fler brott. Inkapacitering fungerar, den som är inlåst kan inte begå brott, säger John Norell, förbundsordförande Fria moderata studentförbundet.

Läs brevet: Utskick kriminalvårdens bonuskort

Läs presidiets debattartikel i Expressen om kampanjen

Kontakt
Niklas Törnå, politisk sekreterare (press)
0738281492
[email protected]

IMG-0844

IMG-0859IMG-0853 John_Norell_1

John Norell, förbundsordförande Fria moderatastudentförbundet