Vi kan lasta fartygen!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Press

Svenska Hamnarbetareförbundet har idag inlett en blockad av varor till och från Israel. Skälet är att Israel inte släppt fram ett antal fartyg som försökt bryta dess havsblockad mot Hamas.

– Att så tydligt ta ställning för Hamas och deras rätt att havsvägen utan kontroll ta in vad helst de önskar, inklusive vapen, är en manifestation av hat mot Israel, inte ett stöd till den lidande befolkningen. De som verkligen vill ha fred i mellanöstern bör istället ta avstånd från terroristgruppen Hamas och det hemska lidande de åsamkat Gazas befolkning. Det är Hamas fel att människor lider i Gaza, inte Israels, säger Gustaf Dymov, förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet.

För att manifestera sitt stöd till Israel erbjuder Fria Moderata Studentförbundet att agera blockadbrytare, och träda in i de strejkandes ställe. Hamnägare och andra berörda kan höra av sig till Fria Moderata Studentförbundet för förmedling av villig och entusiastisk arbetskraft.

– Många studenter är arbetslösa under sommaren, så jag är övertygad om att våra medlemmar gärna ställer upp. Genom denna aktion visar facket än en gång hur specialskrivna lagar som de fått av socialdemokratiska regeringar gör dem till arroganta maktutövare. De missbrukar blockad- och strejkrätten för politiska syften som inte har något att göra med deras medlemmars intressen. Därför är det dags att vi tar tillbaka delar av den makt som facket ser som sitt alldeles egna privilegium. Genom strejkbrytande från oss icke-fackanslutna skall vi försöka göra ordet svartfot till ett positivt laddat begrepp, samtidigt som vi visar vårt stöd till Israel, avslutar Dymov.