You are currently viewing VT 23/11: Vänstervridet i Rapport

VT 23/11: Vänstervridet i Rapport

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Press

”Efter andra världskrigets slut var det många nationalsocialistiska partier som bytte namn, men det finns fortfarande de som kallar sig nazister i Sverige.

– Nazismens grundtankar, där nationen har ett högre värde än individen, är det enda alternativ som finns när det idag råder en ohållbar ‘marknadsdiktatur’ där media alltid tar elitens perspektiv. Ja, Adolf Hitler är en av 1900-talets stora politiska tänkare, men andra världskriget var en tuff period, det är givet!

I partiprogrammet idag finns texter om väpnad kamp om den enskilde inte ger sig frivilligt.

– Man måste vara beredd att tvinga dem att acceptera nationens övertagande av privat egendom och annat. Nazism är inte så farligt som det låter, ordet diktatur hade en helt annan värdeklang när det först formulerades.”

Föreställ dig att SVT skulle låta en ledare för ett svenskt nazistparti uttala sig på ovanstående vis i bästa sändningstid till minne av Nazitysklands upplösning. Det förefaller sig naturligtvis – med rätta – helt oacceptabelt. När det handlar om den extrema vänsterideologi som har ännu fler miljontals människoliv på sitt samvete verkar dock helt andra regler gälla.

Om du byter ut nazism mot kommunism i texten ovan har du nämligen just läst en parafras av ett tre minuter långt inslag som sändes i Rapport nyligen, med anledning av att det var 25 år sedan Sovjetunionen föll. Partiordföranden för Kommunistiska partiet får fritt orera om hur bra ”kommunismens grundtankar” är – och de kritiska frågorna lyser med sin frånvaro. Det närmaste SVT-reportern i programmet kommer granskande journalistik är när han frågar om inte ordet diktatur låter ”öh… hemskt”.

Inte ens med den välvilligaste av tolkningar kan man kalla det som SVT gör i nämnda reportage för public service. Vi har ingen public service i Sverige. Vi betalar licenspengar för en nyhetsförmedling djupt rotad i vänsterhegemoni. Gullandet med en av världens fruktansvärda våldsideologier är ett av många tecken på detta.

En ideologi vars ”grundtankar egentligen är goda” mördar och förtrycker inte. Man kanske inte kan kräva att de verklighetsfrånvända övervintrarna i Kommunistiska partiet ska förstå detta – men det kan man faktiskt kräva av SVT.