Läkemedlen: Lägre priser, större tillgängliget

 • Inläggsförfattare:
 • Inläggskategori:Bloggen
 • Kommentarer på inlägget:2 Kommentarer

Flera medier, däribland DN, berättar idag att sedan Apotekets monopol avskaffades på receptfria läkemedel, så har priserna sjunkit och tillgängligheten ökat (priserna fortsätter dessutom att sjunka).

Konkurrensen har med andra ord gjort det mindre dyrt och lättare för folk som är sjuka att få tag på receptfria läkemedel på ett bra sätt.

En lyckad reform. Det är värt att påminna om att kollektivisterna i vänsterpartierna stretat emot denna frihetsreform under många år.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Elin

  Men om man behöver receptbelagda läkemedel har tillgängligheten minskat. Med andra ord – om man verkligen behöver ett läkemedel ska det vara så svårt som möjligt att få tag på det! *Vilken toppenreform!*

  1. Petrus

   Men de receptbelagda läkemedlen är ju de som INTE tillåts existera på en fri marknad. Så att klaga på att de planekonomiskt hanterade läkemedlen inte blev billigare vid avmonopoliseringen är ju lite som att beklaga sig över att friheten i Östtyskland inte ökade när nazisterna föll… (inga jämförelser mellan parterna i övrigt).

Lämna ett svar