You are currently viewing Rapport: Den nya ekonomin

Rapport: Den nya ekonomin

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Rapporter

Stockholm 2016-07-11

I samband med studentförbundets mingel under Almedalsveckan i Visby släppte Fria Moderata Studentförbundets presidium rapporten: »Den Nya Ekonomin«.

För att alla medlemmar och intressenter skall ha möjlighet att ta del av rapporten lägger vi nu upp den som PDF: Den Nya Ekonomin

Sveriges ekonomi är i förändring. Nya varor och tjänster utmanar etablerade branscher och institutioner – och Sverige går mot att bli ett internationaliserat, digitaliserat och individualiserat tjänstesamhälle. Ny information och nya idéer har skapat en ny ekonomi med nya möjligheter.

Men vad händer när individen tar kontrollen över ekonomin, och gränsen mellan arbetstagare och arbetsgivare suddas ut? Hur måste politiken anpassa sig i takt med att delningsekonomin tar över? Vad är egentligen den nya ekonomin?Detta är vad vi i denna rapport ämnar söka svar på – med inspiration av de individer som i historien har banat vägen för det fria samhället. Genom att tillämpa deras tidlösa tankar i vår egen samtid ser vi till att de även fortsatt förblir relevanta.

Som alltid står konflikten mellan kollektivism och individualism; planekonomi och marknadshushållning; förmynderi och frihet. Som alltid bör vi, alla frihetligt sinnade individer och krafter, tillsammans leda vägen framåt.

Trevlig läsning!

________
Kontakt
Ordförande Hugo Selling
E-post: [email protected]
Telefon: 0723 712 059