You are currently viewing Seminarium 21/3: Vägen framåt!

Seminarium 21/3: Vägen framåt!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Kalendarium

Sista anmälningsdag 17 mars!

Kära studentförbundare och vänner av förbundet,

Efter åtta år under den borgerliga regeringen Reinfeldt har Vänsterblocket åter tagit makten i Sverige. Under de nästkommande fyra åren kommer de göra allt i sin makt för att begränsa vår frihet.

Ett tungt ansvar vilar nu på våra axlar. Vi måste, som Storbritanniens ikoniska premiärminister Margaret Thatcher slog fast, gå upp tidigare än socialisterna för att försvarar vår frihet.

För att lyckas med vårt uppdrag måste vi hitta rätt fokus. Låt er inte luras: vänstermajoriteten kan te sig svag men det är de som nu har i sin makt att förbjuda privata aktörer i välfärdssektorn, höja skatten och bestämma hur du – enligt senaste modet – ska leva ditt liv.

Hitta verktygen och jaga vänstern ut från Rosenbad! Lördagen den 21 mars arrangerar Fria moderata studentförbundet (FMSF) seminariet »Vägen framåt« med efterföljande Tory! Tory!-sittning. Vi erbjuder, utöver några av Sveriges främsta opinionsbildare, givande samtal och goda vänners lag. Kvällens middag blir studentikos, sångfylld och framåtblickande. Deltagaravgiften är 200 kronor till bg-762-3770, inklusive vin alternativt öl till maten.
Notering: Studentförbundare utanför Stockholm och Uppsala är befriade från deltagaravgiften på grund av resekostnader

»I like the dreams of the future better than the history of the past.«
– Thomas Jefferson

När: 21 mars 2015
Tid: 11.30 – 17.00 (Tory! Tory!-sittning 19.00-03.00)
Plats: Timbro, Kungsgatan 60

Talare (listan uppdateras när beskrivning inkommit).

~ Stig-Björn Ljunggren, Socialdemokratin
Stig-Björn är Sveriges skarpaste Socialdemokrat. Under studietiden vid Uppsala universitet var Ljunggren aktiv i studentkårspartiet Argus (med rötter i Clarté), men tillbringade också mycken tid på Föreningen Heimdal.
I dag arbetar han bland annat som skribent, föreläsare, moderator, konsult och proffstyckare. Missa inte detta tillfälle att lyssna på en av Sveriges mest erfarna och kunniga S-märkta debattörer!

~ Fredrik Segerfeldt: Sossesverige
Fredrik Segerfeldt är en av Sveriges mest välkända och skarpa debattörer. Han har sin bakgrund inom Svenskt Näringsliv, den europeiska paraplyorganisationen för industri- och arbetsgivarorganisationer, UNICE och tankesmedjan Timbro. Några av hans viktigaste böcker är »Vatten till salu: hur företag och marknad kan lösa världens vattenkris (Timbro, 2003)«, »Migrationens kraft – därför behöver vi öppna gränser (2012)«, »Befria kulturen från politiken (Hydra förlag, 2013)« och »Sossesverige: en återblick (Hydra förlag, 2014)«.

~ Ulla Hamilton: Förbjud inte våra skolor
Ulla Hamilton är tidigare ordförande i föreningen Heimdal, politiskt sakkunnig i statsrådsberedningen under regeringen Bildt och borggarråd i Stockholm stad år 2006-2014. Numera arbetar Ulla som tillförordnad VD för Friskolornas riksförbund. Ta de av hennes erfarenhet och kunskap i kampen för våra fria skolor!

»Liberty cannot be preserved without general knowledge among the people.«
– John Adams

Missa inte denna både givande och härliga vårdag!

Anmälningslänk: http://korturl.com/framtid

Vid frågor:
Förbundsordförande Alexandra Ivanov
[email protected]
Förbundssekreterare Lucas Karlsson
[email protected]

 

Se Facebook-eventet för mer informatin.