You are currently viewing Umeå: Talarkväll med Fredrik Segerfeldt 29/1

Umeå: Talarkväll med Fredrik Segerfeldt 29/1

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Kalendarium

Vänner!
2014 är året som ingen kommer komma ihåg som året då Umeå var EU:s kulturhuvudstad. För att sätta staden på kartan slänger politikerna bort mer än 400 miljoner skattekronor! Dräglig äldrevård och sänkt skatt för företagande är inte så viktigt när kommunpolitiker får klippa band och äta middag med kungen…

Men misströsta icke! Frihetens vind blåser in över Björkarnas stad. Den liberale debattören och författaren Fredrik Segerfeldt kommer till Umeå för att tala om sin nyutgivna (& crowdfundade!) bok »Befria kulturen från politiken«. Bara två dagar innan invigningsceremonin går av stapeln kommer Fredrik för att inspirera och diskutera.

När: Onsdag 29 januari kl 18.00-21.00
Var: Sal UB 333 – övergången mellan MIT & Samhällsvetarhuset

Missa inte denna inspirerande frihetskväll. Föreläsningen, och efterföljande frihetsöl, är öppen för alla föreningens medlemmar!

Medlemskapet är gratis, och fås genom registrering på www.fmsf.se/bli-medlem

Facebookeventet!

Varmt välkomna!
/Simon, Emil & Andréa

För frågor, tveka inte att kontakta styrelsen på

[email protected].

 

Karta

Sal UB 333

 

—-Mer information!—–
Köp den både tankeväckande men också inspirerande boken här:http://www.adlibris.com/se/bok/befria-kulturen-fran-politiken-9789186185220

För den oupplyste:

Varför ska undersköterskan i Säffle tvingas betala för Östermalmstantens operabesök?

”Den frågan ställer den kontroversiella författaren och debattören Fredrik Segerfeldt i en svidande vidräkning med det kulturindustriella komplexet. Med 24 MILJARDER kronor i årliga skattesubventioner har en mäktig och ideologiskt ensidig intressegemenskap byggts upp, bestående av tiotusentals byråkrater och kulturutövare. Ett kotteri med extremt snäva åsikter som bekräftar varandra med andras pengar.
Med statens våldsmonopol i ryggen kan teaterchefer betrakta publiken som korvköpare och författare skita i läsarna. De som står för fiolerna möts av förakt.

Samtidigt är boken en kärleksförklaring till kulturen, till litteraturen och det moderna tv-dramat. Men för att kunna blomma ut på riktigt måste kulturen befrias från politiken och utsättas för kreativ förstörelse. Tyvärr leder skattesubventionerna i stället till förstörd kreativitet.

 

Segerfeldt