Markera mot varje tendens till vänsteravvikelser!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Press

Pressmeddelande
Stockholm, 2005-08-25

– De kommande fyra dagarna har de moderata gräsrötterna chansen att peka ut den färdriktningen som skall leda moderatskutan till valseger och Sverige till regimskifte hösten 2006. Mitt råd till ombuden är enkelt: håll styrbord!

Det säger Jens Eriksson, förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet (FMSF), med anledning av att moderaterna idag inleder sin arbetsstämma i Örebro.

– Det finns en hel del vettiga liberala förslag i de politiska propositionerna som partistyrelsen lagt fram. Inte minst märks kraven på att öppna upp vården för privata aktörer och viljan att reformera bidragssystemen. Jag vill dock särskilt trycka på vikten av att markera mot varje tendens till vänsteravvikelser inom paritet.

– Jag hoppas särskilt på att ombuden tar chansen och röstar igenom den motion som förespråkar en ordentligt reformerad arbetsrätt. Det är ett område där partistyrelsen tappat lite fart det senaste året och de kan behöva en knuff i rätt riktning för att komma tillbaka till farleden.

– Förslaget om ett tydligt ställningsstagande mot Lex Britannia är lovvärt och bör även det bifallas. Det vore en tydlig markering från europapartiet i svensk politik att det ociviliserade beteende som Byggnadsarbetarförbundet ägnade sig åt i Vaxholm förra året inte är acceptabelt.

– För vägledning i övriga frågor hänvisar jag till den rösthandledning som FMSF kommer att tillhandahålla på stämman från och med fredag förmiddag, avslutar Eriksson.