EXTRA! EXTRA! ELEVER VILL HA KUNSKAPER!!!

 • Inläggsförfattare:
 • Inläggskategori:Bloggen
 • Kommentarer på inlägget:3 Kommentarer

Chockerande uppgifter har nått presidiebloggen: Det är en myt att elever ogillar kunskap. All tidigare information på området återkallas härmed. Det stämmer inte längre att ungdomar latar sig för jämnan, lägger mer tid på mobbing än informationssökning eller smygröker 16 timmar om dagen som standardiserad inkörsport till att skjuta heroin. Vad Sokrates eventuellt sade saknar fog:

“Våra dagars ungdom älskar lyx. Den uppträder ohövligt, föraktar auktoriteter, har ingen respekt för äldre människor och pratar när den borde arbeta. De unga reser sig inte längre upp när äldre personer kommer in i ett rum. De säger emot sina föräldrar, skryter på bjudningar, glufsar i sig efterrätten vid matbordet, lägger benen i kors och tyranniserar sina lärare.”

Detta förstör naturligtvis även för politiken. För om det inte är ungjävlarna det är fel på, vad förklarar då de svenska elevernas kunskapstapp i internationella jämförelser? Och kommer nästkommande års prognosticerade 35% ungdomsarbetslöshet inte att bero på de den adolescenta lättjan? Är det de offentliga institutionerna som brister? Kan det verkligen vara så? Men hur kan det vara så? Med myrdalskt Folkhem och allt?

Vi har försökt att nå varenda vuxen f*ing politruk som finns för en kommentar, utan resultat.

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Rudis

  I dagen SVD skrivs att man inte kan fylla platserna på de elitutbildningar som till sist tillåtits startas i Sverige. Men ungdomar vill tydligen ha kunskaper.

  Slutsatsen måste väl bli att man vill ha kunskaperna men man är inte villig att göra de uppoffringar som krävs. Sossesverige i ett nötskal…

 2. Petrus

  Well,

  Det är väl ganska rimligt att man inte i sista stund byter till en elitklass, om detta inte ens fanns som alternativ i primärvalet.
  Dels för att det rent marknadsföringsmässigt inte hann göra så stort genomslag. Dels för att det är klokt att vänta tills barnsjukdomarna gått över. Har själv valt bort exempelvis “teknisk matematik” i Lund just på grund av ett sådant resonemang.

  Petrus

Lämna ett svar