På försvarsfronten litet nytt

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Bloggen
Även Gotland bör försvaras

Det börjar röra på sig i försvarsfrågorna lagom till den årliga försvarskonferensen i Sälen.  Det började med en riktigt vettig debattartikel från Jan Björklund och några ytterligare folkpartister i SvD. Dick Erixon kommenterar klokt.  Att tycka att staten skall klara av att genomföra sin viktigaste uppgift, att försvara medborgarna,  verkar inte längre vara så kontroversiellt. Dessutom är detta en fråga där alliansen borde kunna piska vänsterkartellen rejält, när sossarna måste samsas med kommunister och gröna pacifister.

För problem med realismen får de, vilket Claes Arvidsson noterat.  I krisens Haiti flygs det bistånd i de nyinköpta C17-flygplanen som flera europeiska stater samsas om. Vänstern protesterade högljudd när de köptes in, men verkar så handfallen när den får frågan hur vi annars skulle ha flugit in den så nödvändiga hjälpen.  Ingerö uppmärksammar flera vänsterbloggars oförmåga att få ihop världsbilden.

Det är bara att hoppas att utvecklingen med mera fokus på försvarsfrågorna forsätter, dels för att vi behöver lyfta debatten från dess låga tidigare nivå och dels för att det är en fråga där vänstern garanterat kommer att förlora varje debatt.