Valåret har verkligen börjat

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Bloggen

Att titta på gårdagens partiledardebatt var sannerligen ingen njutning. Retoriken var sällan särskilt underhållande och de långa visionerna lyste med sin frånvaro. Likväl är det ändå tydligt att det börjar bli valår och att politikerna är taggade på att vinna. Den annars så sega Peter Eriksson, iförd en skjorta som var knäppt till sista knappen, gick tidvis fram som en riktig ångvält.  Som vanligt bloggar såväl Johan Ingerö och Dick Erixon bra med rejäla referat.

Särskilt bra är Ingerös artikel om hur det numera inte är helt enkelt för vänsterblocket att bara lova skattehöjningar. Kanske börjar svenska folket tappa tron på att den offentliga sektorn verkligen kan leverera vad Lars Ohly pratar om, nämligen världens bästa välfärd.

Även om det är ganska givet att alliansen står för det klart vettigaste alternativet i svensk politik kan man ändå inte låta bli att sakna lite mera driv. När skall någon vilja försvara skattesänkningar, inte med att de ger fler jobb (vilket förvisso är sant!), utan framförallt för att de ger den enskilde medborgaren mera inflytande över sitt eget liv?

Presidiebloggen vill passa på att ta tillfället i akt och ge sina varmaste gratulationer åt den nyvalda styrelsen i Högerteknologerna och önska dem alla lycka till i det kommande verksamhetsåret.