Svensk in i ledning för 300 000 europeiska studenter

  • Post author:
  • Post category:Press

Vid årsmötet för European Democrat Students (EDS), EPP:s studentorganisation, i Salina Bay, Malta utsågs Fria Moderata Studentförbundets internationelle sekreterare och tidigare viceordförande Fredrik Saweståhl till EDS Director of Policy och ingår därmed i ledningen för EDS.

Till ny ordförande i EDS efter Ana Janine från Portugal valdes Thomas Uhlen från CDU:s studentorganisation RCDS i Tyskland.

– European Democrat Students (EDS) har alltid varit en plattform för att påminna om att Europa handlar om så mycket mer än EU:s byråkrati, jordbrukssubventioner och sandlådegräl om parlamentsplatser och fiskekvoter. Europa handlar om frihet, öppna gränser och att riva murar. Det är vår uppgift som företrädare för 1000-tals politiskt engagerade unga i den europeiska center-högerrörelsen att ständigt påtala detta. Detta är inte minst viktigt inför det kommande Europavalet 2009 och diskussionerna som ständigt förs om vilka som ska och inte ska få vara med i EU, något alla länder i Europa borde få möjlighet till, säger Saweståhl i en kommentar till utnämningen.

Fredrik Saweståhl har en juristexamen och jobbar idag med demokratiutveckling. Han är bosatt i Tyresö där han också är moderat kommunpolitiker.