FMSF:s kandidatförsäkran – moderata riksdagsledamöter röstade för höjt skattetryck

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter

Bara två månader in i mandatperioden bryter flera moderata riksdagsledamöter mot sin kandidatförsäkran. Löftet att aldrig rösta för höjt skattetryck hölls inte länge, och FMSF har namnen på alla som i dag bröt mot vår försäkran.

Med den nya finansiering av SVT och Sveriges Radio som i dag röstades igenom av riksdagen kommer radio- och tv-avgiften att ersättas av en obligatorisk skatt. Skatten kommer att drabba alla – oaktat om man tar del av utbudet eller inte.

Förslaget röstas dessutom igenom utan en reell diskussion om vad staten bör finansiera för utbud och hur SVT och Sveriges Radio bättre kan sköta sitt uppdrag. Skatten motiverades av den rödgröna regeringen med att public service är en kollektiv nyttighet. Sanningshalten i den utsagan är värd att diskutera.

Moderaterna, som har lovat sänkta skatter, följer vänsterblocket för ett höjt skattetryck. För en genomsnittlig löntagare innebär den en skattehöjning på cirka två procent.

Statlig radio och tv, finansierad genom tvång och baserad på inkomst. Det för minst sagt tankarna till en annan ideologi än liberalismen.

utdrag

De som signerat FMSF:s kandidatförsäkran och röstade för införandet av public service-skatten och ett höjt skattetryck är:

Erik Bengtzboe
John Weinerhall
Josefin Malmqvist
Lars Beckman
Louise Meijer
Magdalena Schröder
Maria Malmer Stenergard