Befria den högre utbildningen!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Press

Pressmeddelande
2007-04-24

– Det är dags att befria den högre utbildningen från klåfingriga politiker och myndigheter som tror sig kunna sköta den bättre än marknaden. Den borgerliga regeringen har en unik chans att göra den svenska högre utbildningen internationellt konkurrenskraftig och det är dess skyldighet att ta den tillvara.
Det säger Ulrik Franke, ordförande för Fria Moderata Studentförbundet, med anledning av att förbundet nu lanserar rapporten “Befria den högre utbildningen!”.

– Det svenska utbildningssystemet är ungefär lika fritt från politisk styrning som Göran Persson saknar insmickrande doktorshattar. Det är dags för marknaden att tåga in på de svenska lärosätena – bara så kan akademin bli fri.

– Den svenska, till synes generösa, studiefinansieringen leder till att studenter läser kurser för att förverkliga sig själva på hårt arbetande skattebetalares pengar. Vem tror på allvar att “Feministisk geografi” och “Fotboll, kultur och samhälle” är kurser som framtida arbetsgivare jublar över? avslutar Ulrik Franke.