Bosse Ringholm är ett hot mot folkhälsan!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Press

Pressmeddelande
Stockholm, 2005-09-07

– När larmrapporter talar om att svensken rör sig för lite agerar idrottsministern genom att utlova ett omfattande förbud av ett större antal sporter med tiotusentals utövare. Det är inte bara djupt omoraliskt, det är ett potentiellt hot mot folkhälsan. Bristen på logik är, till och med för ett förslag signerat Bosse Ringholm, slående.

Det säger Jens Eriksson, förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet (FMSF), med anledning av att idrottsminister Bosse Ringholm utlovat ett utvidgat kampsportsförbud.

– Ringholm har talat om att intentionen med de aktuella sporterna är fel. Det kan han väl få tycka. Jag tycker att intentionen med Ringholms ungdomshobby är fel men vill inte förbjuda SSU för det. Bosse Ringholm borde visa samma respekt för andras livsval.

– Talet om att de aktuella kampsporterna är exceptionellt farliga visar bara hur dåligt påläst idrottsministern är. Den flitigt nickande fotbollspelaren åsamkar vanligen sig själv betydligt större skada under en match än vad en kampsportsutövare gör. Tycker Ringholm att det ser otäckt ut behöver han faktiskt inte titta, avslutar Eriksson som gärna vill tipsa om dokusåpan The Ultimate Fighter säsong två som just dragit igång.