You are currently viewing Stöd Ingeborgs Bageri & Konditori!

Stöd Ingeborgs Bageri & Konditori!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter

Vänner i och utanför Östergötland,

Ingeborgs Bageri – ett litet, familjeägt företag med endast två anställda – är utsatt för stridsåtgärder av Livsmedelsarbetareförbundet. Anledningen är att företaget har valt att inte teckna kollektivavtal då de ekonomiska möjligheterna för detta inte har funnits.

Sema och Ahmed Mehdi har gång på gång förklarat att de bara har drivit bageriet i sex månader och därför inte har tecknat kollektivavtal. De har även förklarat att alla anställda är försäkrade och nöjda med sina anställningar – och bett facket att lämna dem ifred.

För detta har Livsmedelsarbetareförbundet uppvisat noll sympati. I dagar har nu den blockad som är utfärdat pågått, och facket har även börjat tala om att strypa leveranserna till bageriet och begära sympatiåtgärder från andra förbund. “Vi ger oss inte förrän vi har ett avtal påskrivet”, säger LO-Livs förhandlingschef Gerald Lindberg.

Ni är många som har hört av er till oss i Linköpings FMS och velat stöjda bageriet, men inte haft möjligheten på grund av det geografiska avståndet. Därför har vi nu valt att starta en insamling för att hjälpa Ingeborgs i striden mot facket!

(Förtydligande: Detta är alltså inte ett initiativ som Ingeborgs Bageri är delaktiga i – utan helt enkelt för oss som på frivillig basis vill hjälpa till.)

Insamlingen går helt enkelt till så här:
Ni som vill hjälpa till swishar den summa ni vill till föreningens ordförande Catarina Kärkkäinen på 070 29 29 025. Vi går sedan och handlar bröd på Ingeborgs Bageri för den summa vi får in. Brödet kommer därefter att skänkas till Linköpings hemlösa.

(Observera att summan inte behöver vara mer än motsvarande en kanelbulle. Många små bidrag gör tillsammans en avsevärd skillnad – för Ingeborgs Bageri så väl för de hungriga själar som genom detta för bröd för dagen!)

Varmt tack till alla er som redan spridit och bidragit till initiativet. Tillsammans stödjer vi kampen för ett fritt näringsliv!

 

Facebook: Klicka för att komma till facebookeventet