Vilken borgare är inte socialist?

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Bloggen

Johan Norberg har en undersökning: Vilka borgerliga ministrar är inte sossar? Studentförbundet har en lång tradition av att kritisera alliansen från högernkanten. Men några förtjänar ändå en elogé för att de inte är (alltför mycket) sossar:

Mats Odell: För att konsekvent vilja sälja statliga bolag, samt för att han har förstått att det finns problem med de reglerade svenska hyrorna, även om hans lösning är alldels för mjäkig.

Maud Olofsson: Visserlingen alldels för mycket snack och lite verkstad, men man får väl vara nöjd med att någon i regeringen har insett att det är företagarna som bär Sveriges välstånd på sina skuldror.

Tobias Billström: Arbetskraftsinvandring, det har vi inte haft på ett bra tag…

Carl Bildt: Det fanns anledningen att vara skeptisk, men hans reaktion på den ryska aggresionen tillhör de skarpaste, och därmed bästa, i hela Europa.

(Mikael Odenberg för att att ha försvarat försvaret, men han kommer förknippas med misslyckande att säkerställa finansiering och FRA-debaclet)

Det finns flera som kan nämnas, men dessa är de viktigaste. Även om det tyvärr är Anders Borg som märks mest, och hans skattesänkningar har inte varit tillräckliga för att han skall få plats på listan. Men det är våra förhoppningar att viceordförande emeritus Borg skall använda de kommande två åren på ett sådant vis att han blir omöjligt i en socialdemokratisk regering.