You are currently viewing Förbundsseminarium: Ett nytt kallt krig?

Förbundsseminarium: Ett nytt kallt krig?

Världen blir allt osäkrare: illusionen om att Berlinmurens fall uppbådade den eviga segern för vår liberala västerländska demokratin är krossad. I spetsen går Rysslands ledare Vladimir Putin.

»Tose who expect to reap the blessings of freedom, must, like men, undergo the fatigues of supporting it.«

– Tomas Paine

Därför bjuder Fria Moderata Studentförbundet in till förbundsseminarium den 23 oktober i Stockholm! Missa inte er chans att förkovra er i säkerhetspolitik med erfarna talare och vassa deltagare. Kvällen avslutas med en Rysslandssittning.

Facebookevent och anmälan

Talare

~ Brooks Newmark, forskar och föreläser i internationell politik vid University of Oxford. Medlem av brittiska Tories och tidigare minster under regeringen Cameron I..
~ Ulrik Franke, ordförande emeritus FMSF och numera forskare på Totalförsvarets forskningsinstitut och tekn.dr. från KTH i Stockholm.
~ Juras Stankievic (Vitryssland), journalist och kommunikationschef för det Vitryska Folkfronten Partiet, del av den demokratiska oppositionen.
~ Margareta Cederfeld, ordförande emerita FMS Stockholm och ledamot av Sveriges riksdag (M). Var på plats i Vitryssland under presidentvalet den 11 oktober 2015.

Bakgrund

I över ett decennium har Ryssland arbetat för att underminera sammanhållningen och självförtroendet hos de baltiska staterna och de forna Sovjetrepublikerna. De har genom propagande vunnit människors hjärta och genom militärmakt och ekonomiska krafmätningar människors hjärnor. I dag ser vi även hur Putin de facto krigar mot USA i Syrien – i stället för att bomba IS bombar han USA-understödda styrkor – och en liknande utveckling riskerar att ske i Moldavien, Ukraina och Georgien.

Kommer Vitryssland att förlora sin symboliska titel som Europas sista diktatur? Misströsta icke! Vi som tror på en bättre värld har krafen att försvara vår frihet – och fytta fram våra positioner. Men för att lyckas med det behöver vi bildning: kom och lyssna på ett spännande seminarium om Ryssland, och om hur landet påverkar Östeuropa och Östersjöområdet men även den världspolitiska spelplanen.

»Liberty cannot be preserved without general knowledge among the people.«

– John Adams