You are currently viewing Blanche Jarn ny utbildningspolitisk sekreterare

Blanche Jarn ny utbildningspolitisk sekreterare

  • Post author:
  • Post category:Press

Fria Moderata Studentförbundets presidium har glädjen att utse Blanche Jarn till förbundets utbildningspolitiske sekreterare.

Blanche Jarn är 20 år, ledamot i Studentföreningen Ateneums styrelse och studerar statsvetenskap med inriktning mot fred- och konfliktvetenskap. Blanche har en gedigen erfarenhet av studentpolitik och har bland annat varit redaktör för Lunds Universitets Politiska och Ekonomiska Förenings (LUPEF) medlemstidning Panorama.

I rollen som utbildningspolitisk sekreterare kommer Blanche att vara förbundets talesperson i frågorna samt ansvara för att utveckla och driva FMSF:s politik kring ämnet. Som led i detta kommer hon att ansvara för att skriva rapporter, artiklar och arrangera seminarier om utbildningspolitik.

“Jag är väldigt glad över förtroendet att få arbeta med utbildningsfrågor för FMSF. Frågan är otroligt viktig både för våra medlemmar och själva samhället, men samtidigt otroligt eftersatt. Jag ser fram emot att driva frågan om hur högre utbildning finansieras – idag går det inflation i högre utbildning, vilket är en tung börda för Sveriges skattebetalare. Vi måste börja diskutera terminsavgifter, och börja ifrågasätta politikens ohälsosamma inflytande över akademin.”

För frågor nås Blanche på [email protected]