Nu lanserar vi Vägval Höger!

  • Post author:
  • Post category:Press

Pressmeddelande
Stockholm, 2005-03-11

– Inom Moderaterna borde det inte finnas något behov av en separatistorganisation som det uppenbarligen gör inom vänstern. Partiprogrammet är förhållandevis tydligt i sin inriktning; för individens frihet, marknadsekonomi och rättsstat. Med anledning av den senaste tidens ideologiska snedsteg vill vi dock uppmärksamma vännerna inom Moderaterna på risken med att förvilla sig allt för lång bort från den frihetliga traditionen.

Det säger Jens Eriksson, förbundsordförande för Fria Moderata Studentförbundet (FMSF), med anledning av att rapporten ”Vägval höger – en rapport om den nya moderata politiken” presenteras idag i samband med Moderaternas rikskonferensen i Örebro.

– I vår rapport pekar vi på en del av de snedsteg som vi tycker att de nya moderaterna tagit det senaste dryga året. Vi föreslår även rimligare ståndpunkter vad gäller frågor som arbetsrätt, skatter och Ams.

– Men vi visar samtidigt att den frihetliga tradition vi själva står för faktiskt har stöd bland annat i det moderata partiprogrammet, något som gör att vi ser på framtiden med en viss optimism.

Utdrag ur rapporten:

”Moderaterna måste helt enkelt vara skattesänkarpartiet framför andra. Allt annat är att ge upp partiets viktigaste kommandohöjd; något som kan jämföras med att miljöpartiet skulle svänga i kärnkraftsfrågan eller för den delen nationaldemokraterna i invandringsfrågan.”