Stöd de demokratiska krafterna i Ukraina!

  • Post author:
  • Post category:Press

Pressmeddelande
Stockhom, 2004-11-25

FMSF kommer ikväll att delta i en demonstration till stöd för de demokratiska krafterna i Ukraina. Vår ordförande Jens Eriksson kommer vara en av dem som håller en kort apell under demonstrationen utanför den Ukrainska ambassaden på Lidingö.

Vi uppmanar alla som vill stödja de demokratiska krafterna i Ukraina att delta – gärna med något orange, eftersom det blivit symbolen för protesterna i Kiev.

Inbjudan till demonstrationen:

Protestera mot valfusket i Ukraina!
Demonstration utanför Ukrainas ambassad i dag 17.30-18.30

Ukraina står och väger mellan demokrati och diktatur. Allt tyder på att söndagens presidentval var riggat. Internationella observatörer har riktat skarp kritik mot valet. USA hotar att införa sanktioner. I Kiev har hundratusentals människor fyra nätter i rad samlats på gatorna för att protestera mot etablissemangets valfusk. Oppositionskandidaten Viktor Jusjtjenko har uppmanat till generalstrejk.

Vi kommer att samlas utanför Ukrainas ambassad i Stockholm i dag för att visa vårt stöd för Ukrainas folk och deras valda president, samt protestera mot fusket och uppmana Ukrainas etablissemang att respektera valresultatet.

Korta appeller för frihet och demokrati kommer att hållas, bland annat av Johan Norberg, FMSF:s ordförande Jens Eriksson, och Muf:s nye ordförande Johan Forssell

Ambassaden ligger på Stockholmsvägen 18 på Lidingö. Dit tar man sig genom att åka tunnelbanans röda linje till Ropsten, ta någon av bussarna (utom 203 el 222) och kliv av vid första hållplatsen (Torsvik).