Internationell framtidskonferens

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Press

Idag har European Democrat Students Council Meeting i Moderathuset på Stora Nygatan 30. Mötet är centralpunkten på den internationella konferens som Fria Moderata Studentförbundet arrangerar. Programmet i övrigt fokuserar främst på reformer och förändringsarbete och bland talarna märks bland annat migrationsminister Tobias Billström, Ratios VD Nils Karlsson och europaparlamentariker Gunnar Hökmark.

Deltagarna kommer från ett trettiotal länder över hela Europa och räknar bland annat in våra grannländer i form av norska Höyre, finska Tuhatkunta och danska DKS. Även de stora europeiska högerpartiernas studentorganisationer är närvarande, däribland tyska CDU, turkiska AKP och franska UMP medan randregionerna representeras av bland annat israeliska Likud, Graali från Georgien och NNPPCD från Moldavien.

Arbetet inom dagens Council Meeting kommer att mynna ut i ett samlat dokument om högre utbildning, vilket skickas till EPP, det största europeiska borgerliga partiet, där EDS-ordförande även är styrelseledamot. Dessutom sänds dokumentet till de europeiska europaparlamentarikerna inom center-höger-rörelsen och används ofta som beslutsunderlag på kontinentens utbildningsdepartement.

– Vi är glada att både ha över sextio deltagare från hela Europa och stolta över möjligheten att erbjuda dem ett välavvägt program. Syftet med konferensen i stort är att försöka förstå vilka kulturella drag som gör att européer ser så olika på många gemensamma frågor, men även att hitta de gemensamma nämnarna som kan utgöra grunden för ytterligare förbättrade relationer i framtiden. Deltagarna är i många fall blivande toppolitiker inom både de egna länderna och på europeisk nivå och istället för att träffas när ålderdomens inskränkhet redan är fastgjuten försöker vi på detta sätt bygga varaktiga relationer redan i unga dagar, kommenterar Fria Moderata Studentförbundets ordförande Petrus Boström.