Lär av Åre, alla kravmaskiner!

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Press

– I dag startar alpina VM i Åre, ett unikt arrangemang som inte slukar skattepengar. Idrottens övriga gnälliga kravmaskiner med friidrottsförbundet i första ledet borde lära sig av detta. Arrangörerna bakom VM i Åre är värda all respekt och allt beröm för bedriften att de bevisat att det går att ordna stora events i Sverige utan skattepengar, de är goda föredömen.

– Det är inte rimligt att vi skattebetalare ska behöva riskera miljardbelopp för att bortskämda idrottsmän ska få utöva sina sporter i Sverige, som sportälskare är det upprörande att så många sitter fast i den typen av inkrökta resonemang. Nu visar Åre vägen och vi kan därför hoppas att kön av idrottspampar som kräver pengar hos idrottsministern försvinner omgående. Det säger Fria Moderata Studentförbundets viceordförande Fredrik Saweståhl i en kommentar till invigningen av Alpina VM i Åre.

VM i Åre arrangeras utan statliga bidrag och förlustgarantier. Istället ägs VM-bolaget till största delen av Skidförbundet, företaget Skistar och en mängd småföretagare i Åre.