You are currently viewing Tjänsteutlysning: Förbunds- eller politisk sekreterare

Tjänsteutlysning: Förbunds- eller politisk sekreterare

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Nyheter

Fria Moderata studentförbundet söker efter en förbunds- eller politisk sekreterare till sitt kansli i Stockholm. Som sekreterare kommer du att spela en central roll i Sveriges viktigaste frihetsrörelse som samlat liberala och konservativa studenter sedan 1942. Du kommer jobba nära förbundets ordförande John Norell och organisationssekreterare Folke Johannesson. Utöver ett mandat att utveckla och företräda Studentförbundet kommer du få chansen att knyta kontakter med Studentförbundets seniorskollegium och åka på spännande resor med våra internationella samarbetsorganisationer.

Du bör ha en god problemlösningsförmåga, vara stresstålig och trivas med att jobba både ensam och tillsammans med andra. Tjänsten innebär mycket eget ansvar, men också en stor flexibilitet och möjligheter att utveckla Studentförbundets verksamhet på eget initiativ.

Arbetet består i att bistå förbundets ordförande och presidium samt att sköta kontakt med studentföreningarna. Arbetsuppgifterna kommer i övrigt att variera beroende på förbundets övriga verksamhet och kan bestå i allt från att organisera besöksresor till Bryssel till att förbereda och genomföra kampanjer, rapportsläpp och sittningar. Rollen som förbundssekreterare innebär ett större övergripande ansvar för förbundets verksamhet och kontakt med föreningar. Som politisk sekreterare kommer arbetsuppgifter främst kretsa kring förbundets politiska verksamhet och kommunikation.

Du bör kunna hantera sociala medier och olika redigeringsverktyg. Vi förutsätter att du delar Fria Moderata Studentförbundets värderingar om rättsstat, demokrati, marknadsekonomi och frihet för den enskilde – samt att du är redo att kämpa för ett Sverige där du själv får bestämma mycket mera än i dagens samhälle där stat och kommun bestämmer åt dig.

Tjänsten är en provanställning på 50% men med möjlighet till högre tjänstgöringsgrad. Tjänsten är oreglerad vilket innebär att du även kommer att arbeta kvällar och helger, med tillträde under augusti eller början av september 2020. Tidigare engagemang i förbundet samt erfarenhet av att hantera grafiska redigeringsverktyg är meriterande men inget krav.

Ansökningar, i form av CV och personligt brev, skickas till [email protected] Alla ansökningar som kommer in granskas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, den 31 juli.

Varmt välkommen med din ansökan!