Världens mäktigaste nation

  • Post author:
  • Post category:Bloggen

Världens mäktigaste nation byggdes en gång för länge sedan på hårt arbete, frihet och tilltro till mänsklig duglighet samt kompetens. Människor var trötta på ett Europa där stater och lagar förtryckte människor och hungersnöd kom med jämna mellanrum.

Möjligheten att bygga sig en framtid var nästan helt beroende på vilken familj man råkade födas in i och drivkraft och vilja resulterade i de bästa fall i ett någotsånär drägligt liv. Det var både socialt och juridiskt förbjudet att uttrycka egna tankar och åsikter. Drivna människor tog sina sista, eller första, besparingar och sökte lyckan i Amerika; där sades man ha en chans att nå drömmar.

Idag går det amerikanska folket till valurnorna. Tack vare de fantastiska prestationer och det hårda arbete människor bebodda i USA har stått för i mer än 200 år är det här inte ett vanligt presidentval utan ett val av världens mäktigaste man. Men vad har det amerikanska folket egentligen att välja mellan?

Många ”USA-kännare” hävdar att detta val är ett val mellan två vitt skilda vägar. Antingen tar amerikanarna klivet åt fördelningspolitik och tilltro till staten över människan eller så slår de ett slag för the one procent och företagsamhet. Skärskådar man amerikansk politik stämmer detta inte. Realpolitiskt står både demokrater och republikaner för statskapitalism där innovatörer finansierar ett system skapat för ett politiskt etablissemang långt från riktiga, arbetande, människor.

För mig personligen finns det ingen man, parti eller sida att hoppas på. Detta sagt, en av kandidaterna har visat en människosyn och värdegrund lite mer förkastlig än den andra. Efter att Barack Obama tidigare i år i Roanoke, VA proklamerade att människor inte klarar sig utan det system de inte har möjligheten att välja bort samt myntade begreppet ”you didn’t build that” försvann han för alltid från min politiska karta. Det är inte ett tankesätt som bygger världens mäktigaste nation utan leder till att människor letar efter nya marker att fullfölja sina drömmar.

Fria Moderata Studentförbundet i Stockholm och FMSF centralt anordnar ikväll en valvaka. Vi kommer att med cupcakes och pulled pork vaka valet tills resultatet kommer. Vad det nu har för realpolitisk betydelse.

En liten reflektion från oss alla till er alla:

Drönare eller marktrupper?
Skatteökningar eller utgiftsökningar?
Högre tullar eller högre murar?
Statskapitalism eller statskapitalism?

 

 

“Där argumenten är viktigare än åsikterna, där debatten är viktigare än besluten och det ideologiska utbytet är viktigare än det strategiska”